Roskilde Festival Højskole på GRASP 22
Højskoleelever står for stort engagement i grænsesøgende konference for kunst, aktivisme, forskning og fællesskab, der vil vil fremme bæredygtig forandring og pege på tværfaglige løsninger på tidens store udfordringer.
Det er andet år konferencen GRASP løber af stablen præsenteret af Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole (RoFH) og Ragnarock.
Højskolens engagement fordeler sig på filmvisning, flere workshops og talks. Selve skolen bliver hjemsted for fire scener – en stor scene i Mellemrummet, en scene i Orange, samt to mindre i Skyen og Drivhuset. Alle rummene bliver til i et samspil mellem festivalens produktionsteam og vores elever samt kunstnerduoen Baum & Leahy. Højskolens ansvar er at lave stederne indbydende og interessante for gæsterne på GRASP.
Derudover har forskellige fag haft ansvar for eller været stærkt involveret i flere af programpunkterne under GRASP:
Baum & Leahy
Den prisvindende kunstnerduo Baum & Leahy præsenterede tidligere i år deres værk Here Together Kinship på Roskilde Festival, som du også kan opleve i år på GRASP. Værket bliver en særlig installation og et ceremonielt samlingssted i højskolens drivhus under GRASP, bygget af elever i samarbejde med kunstgruppen af bionedbrydelige, økologiske, genbrugte, upcyclede og lånte materialer.
Værket har til hensigt at åbne op for og sanseliggøre videnskab og politik med fokus på bæredygtighed, hvor du som gæst kan få en nærhed til alternative virkeligheder og skabe nye visioner for en mere bæredygtig fremtid.
Morning Assembly
Der er en lang tradition for at afholde morgensamlinger på danske højskoler, og som deltager ved GRASP inviteres du ind i dette rum, der oser af sang og fællesskab. Både torsdag og fredag morgen åbner Roskilde Festival Højskole dørene til Lille Orange og indbyder til fællessang med sange fra Højskolesangbogen – alle nøje udvalgt af højskoleeleverne.
Sangens Kraft
Hvilken virkning har sang på mennesker, og hvordan kan sangen være med til at skabe et fællesskab? Disse og andre spørgsmål vil Sangskatten kaste lys over, når de byder op til fællessang og samtale om sangens kraft. Sangskatten er et fællessangsprojekt, søsat af VEGA, som dykker ned i, hvad den danske sangskat betyder for vores fælles historie og oplevelsen af vores samtid.
Organiseret vildskab
Kom med til snigvisning af Phie Ambos’ Organiseret vildskab, når GRASP åbner op til Lille Orange på Roskilde Festival Højskole. De sidste 20 år er 80% af Danmarks arter uddøde, og i denne nye dokumentarfilm følger vi Danmarks hidtil største naturgenopretningsprojekt, hvor biodiversiteten hjælpes tilbage på rette spor.
Der rundes efterfølgende af med en panelsamtale med den unge naturaktivist Joshua Emil Haahr, DN-præsident Maria Gjerding, zoolog Bengt Holst og dokumentarist Phie Ambo, der ledes af biolog og naturformidler Alexander Holm.
Læs mere om filmen og panelsamtalen
Følg Grasp
Følg opbygningen og afviklingen på vores sociale medier på Facebook og Instagram. Få også et indblik i vores forberedelser til GRASP Vlog og foto nedenfor: